Bitcoin (BTC) Schepper Satoshi Nakamoto kan nog een grotere financiële crisis hebben gezien, zegt Kraken’s Jesse Powell.

Kraken CEO Jesse Powell zegt dat de persoon of groep die verantwoordelijk is voor het creëren van Bitcoin geloofde dat overheden het steeds moeilijker zouden vinden om hun fiscale verantwoordelijkheid te behouden na de financiële crisis van 2008.

In een nieuw interview met Raoul Pal, medeoprichter van Real Vision, zegt Powell dat Satoshi Nakamoto, de pseudonieme uitvinder van de toonaangevende cryptocrisis, misschien „een nog grotere zeepbel heeft zien aankomen en een nog slechter resultaat gezien de manier waarop we de laatste financiële crisis hebben aangepakt„.

Powell zegt dat Kraken, de in de VS gevestigde cryptobeurs die hij in 2011 heeft opgericht, nu getuige is van pieken in het handelsvolume in landen die worden opgejaagd door hoge niveaus van inflatie en valutavolatiliteit, zoals Argentinië en Venezuela.

Maar om een wijdverbreide acceptatie te bereiken, moet Bitcoin volgens Powell steeds gemakkelijker te kopen, op te slaan en uit te geven zijn.

„Voor Bitcoin, weet u, in de activaklasse in het algemeen, denk ik dat we meer adoptie zullen blijven zien. Ik hoop dat de technische componenten ervan, de verfijning, blijven vervagen naar de achtergrond en dat het gewoon meer wordt als, je weet wel, gewoon een app of als een PayPal“.

Pal, de oprichter van Global Macro Investor, zegt dat hij gelooft dat Bitcoin Era nog maar net begonnen is nadat het zich heeft ontpopt als een van de best presterende activa aller tijden en zijn potentieel als waardeopslag heeft bewezen. Hij is op zoek naar digitale valuta van de centrale bank om BTC verder te vestigen als een nieuwe vorm van digitaal goud.

Het is een buitengewoon iets en het voelt gewoon dat [Bitcoin] steeds relevanter wordt.

Ik bedoel dat er op dit moment een Amerikaanse dollarcrisis aan de gang is, een tekort aan Amerikaanse dollars… de centrale banken [hebben] het over digitale valuta, wat wanhopig is, maar het is het creëren van de on ramps en off ramps naar de digitale wereld die u voor ogen had„.